10 okt. 2010

Lärt mig tre nya saker

I torsdags var jag på kurs hos Litet nystan och lärde mig 1) att sticka med Magic Loop (och varför har jag inte gjort det förr???), 2) att sticka från tån och upp och 3) att sticka båda strumporna på samma gång. Och jättetrevligt var det.  Här är så långt jag kom:


Tåspetsarna bara, men snart så...

Den här helgen har jag mest ägnat åt att sticka klart en Haruni som ska bli en present till en kvinna jag träffade i Japan i somras. I Nara. Vi var där på besök och hon gav mig en jättevacker jacka i siden. Så nu har jag stickat en sjal i mjukaste Kidsilk Haze till henne. Färgen heter Pearl och jag ångrar verkligen att jag inte köpte vit istället. Men den är mjuk och go och mönstret är ju hur fint som helst. 

Min man åker till Japan på måndag morgon, så jag var tvungen att bli klar i helgen. Den där bården runt om tog mycket längre tid än jag trodde...


Men nu är den klar i alla fall


Så nu är jag klar i alla fall. Nu vill jag göra 
  • En Beatnik
  • Ett par Nemesis
  • En regnbågssjal som jag såg i en butik i Riga förra helgen och faktiskt hittade på Ravelry när jag kom hem. Alltså inte samma mönster, utan precis den sjalen som hängde i butiken, Ravelry är fantastiskt!




3 kommentarer:

jennyella sa...

Hej! Jag hamnade på din blogg av en slump, men blev kvar för att kolla in dina fantastiska verk! Såå himla fina grejer du stickar, jag är mycket imponerad. Ville bara säga det!

Sjömans-Elin sa...

Jag trodde först att strumporna var en bikiniöverdel... :)

Maria sa...

Vad fin sjalen blev. Hon kommer att bli jätteglad! Kul att se att du hinner med att sticka också, så att du inte bara renoverar ;-)