26 juni 2011

På äventyr


Imorgon bär det av till New York. Spännande! 



Så klart har jag kollat efter yarn stores på Ravelry - det finns massor! En dryg vecka stannar vi och det ska bli sååå kul!

19 juni 2011

Idag virkar jag

Jag blev inspirerad när jag såg Ulrichas poncho. Hon var snäll och hjälpte mig att komma igång och nu kan jag inte sluta. Ett bra restgarnsprojekt. Det ser kanske ut som jag har plockat hej vilt ur garnlagret, utan särskilt mycket tanke på hur färgerna passar ihop, men så är det inte. Jag hade en kon med Noro-garn som jag köpte i Riga. Massor med färger, en del rätt oväntade kombinationer. Jag är hela tiden nyfiken på vad som ska komma härnäst och hur det ska se ut. Det är svårt sluta.


Till skillnad från Ulricha har jag bara ökat 2 ggr per varv hela tiden, så den är rätt smal upptill. Men jag tror den blir fin. Och kul är det som sagt. 
. . . . . .
Regnet öser ner där ute. Ganska mysigt.

8 juni 2011

27 kg ull till himlen

Läs här om en personlighet från Nya Zeeland, fåret Shrek, som vägrade bli klippt.


Som en grotta av ull

* * *

Min kofta blir snart garnnystan igen, då jag upptäckte att jag gjort FEL. Ett litet men ack så irriterande fel  i en del av mönstret. Ett bakstycke och två framstycken hade jag klara. Suck. Tur man gillar att sticka!

5 juni 2011

Ett dagsverke

Eftersom det blir studentkalas på fredag har jag gjort en uppsnyggning av trädgården igår och idag. Jag har jobbat stenhårt och känner mig som en utsliten gamling ikväll. Det var ganska igenväxt på sina ställen och jag har ryckt upp massor av kirskål och annat ogräs. Oj vad det växer så här på försommaren! Klippte hela gräsmattan med vår kära gamla handdrivna klippare.

Det är verkligen ingen annan än vi som kör med handdriven gräsklippare här omkring. Trots att tomterna är rätt små. Det verkar vara helt otänkbart bara. Märkligt, tycker jag. Ljudet av en sån klippare är ett av mina favvo-sommarljud. Och särskilt jobbigt är det faktiskt inte heller.

I krukorna på trappan stod vissna blommor från i fjol. Fortfarande! Jag känner mig så slarvig ibland. Vattenkannan var det hål i, för den stod framme med vatten i hela vintern. Hå hå ja ja.
Nu är det finfint med nya fina blommor.

Det blir nog inte så mycket stickan den här veckan känner jag på mig.