17 jan. 2011

Lite händer ibland...

...även om det inte syns. Jag har gjort klart den där gröna Tea leaves koftan och hoppas att knappkanten ser bättre ut efter blockning. Den gick lite i vågor när jag maskade av, inte så snyggt. Annars är koftan bra, perfekt i storlek och mycket mjuk och go.

Halskragen är också klar, den blev jättebra, men aningen för liten för att dra ned över axlarna. Men det går om man tar i lite :-)

Nu väntar jag på ett paket från Yll & Tyll med nya garnet Andes från Garnstudio. Jag har beställt två färger och tänkte mig en Twiggy tunic (Ravelry-länk) och sen får vi se. Kul att sticka med riktigt grovt garn som omväxling!

6 jan. 2011

På stickorna

Snön bara vräker ner och jag sitter i soffan under en filt och stickar. Mys.

Jag hade några härliga mjuka härvor silkealpackamerino från Stäkets hantverk & design som jag tänkte göra en mysig hals-/axelvärmare av. Härmar Petra O litegrann, för jag tycker hennes var så fin.


Får se hur lång jag gör den. Jag har två 50-grams härvor kvar, så det räcker till nåt mer också, kanske muddar. Det är ett fantastiskt garn som jag verkligen kan rekommendera. 

Till jul stickade jag vantar. Ett par vinröda tovade till dottern och ett par lovikka till sonen. Han gillar inte alls hemstickat egentligen, men jag gillar ju att sticka... 


Jag gjorde ett par tovade till mannen också, men dem har jag ingen bild på. Härliga och varma blev de, men det är svårt att få storleken rätt. 
Fortfarande ingen ordning på den riktiga kameran, så jag fick använda den som är inbyggt i datorn. Vad svårt det är att sikta när man ska sitta och vrida hela datorn!

Jag har gjort en Rosamund's cardigan också. Blev inspirerad när jag såg Thereses fina. Den är stickad i Cascade heathers i en färg som heter Garnet.



Jag gjorde inga knapphål, utan tänkte ha nån sorts stängning på insidan. Hakar, eller större tryckknappar kanske? 

Gosigaste stickningen är i alla fall min Tea Leaves Cardigan i Manos Silk Blend. Jag längtar så tills den är klar, men har tillfälligt tröttnat på all slätstickning och lagt den åt sidan. Kanske blir den klar i helgen.


Dags att dra på kläder och gå ut att skotta nu kanske... Huga.

1 jan. 2011

Vitt som yr

Ännu mer snö har vi fått i natt och det fortsätter att snöa. Igår var jag på en lång, härlig promenad i vinterlandskapet. Mjuka vita fält med korsande skidspår här och där. En grupp islandshästar stod och kurade intill varandra och var jättesöta med sin lurviga päls och sina runda magar.
Jag är förkyld och tog det mycket lugnt på nyårsafton. Lite goda skaldjur och så bubbel att skåla i. Som vanligt fascinerades vi över att det varje år tycks vara ännu mer fyrverkerier än året innan.
Jag ska precis avsluta en Hydrangea Neckwarmer från boken Brave New Knits som jag köpte innan jul. När jag skulle börja på kantbården igår upptäckte jag att man ska sticka på den från sidan. Kul att lära sig nåt nytt! Jag stickar i vinröd Baby Cashmerino från Debbie Bliss.

Det var länge sedan jag bloggade sist, så det är en hel del att fotografera och lägga upp. Tre par julklappsvantar, ett par lovikka och två tovade. De tovade blev jättefina och mycket varma. Hade jag haft mer tid hade jag broderat på dem också. Jag köpte den fina boken Karins broderier för ett tag sedan och den är verkligen inspirerande!

Sist jag skrev hade jag en lista av saker jag ville göra och kan konstatera att en av dem är klar, regnbågssjalen. Jag tog bort blockningsnålarna igår, så det kommer väl ett foto strax.

Gott nytt år! Jag ska nog ta mig ut i snöyran ett tag.