11 sep. 2010

Fin utmärkelse

Jag fick den här fina utmärkelsen av Maria. Tack!


Då ska jag alltså skriva 7 saker om mig själv och sedan skicka vidare till 7 fina bloggar. Börjar med de 7 fina: 









Jaha, vad ska jag säga om mig själv då?


1. Jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska rösta på, men har en riktning åtminstone

2. Jag gillar filmjölk med lingonsylt

3. Jag tycker mycket om att vara vid havet - i alla väder

4. Förut tyckte jag det var jättedeppigt och trist när sommaren är slut, men de sista åren har jag märkt att jag verkligen gillar hösten. Det är ju så vackert och så härlig luft. Och så kan man packa in sig i gosig ull.

5. Choklad är smaskens

6. Jag tycker mycket om musik och inget funkar så bra (förutom en kram kanske) när man känner sig deppig som att lyssna på en bra låt.

7. Läsning gillar jag också. Det är svårt bara, att få den lilla fritiden jag har att räcka till både stickning och läsning. 






5 sep. 2010

Go kofta

En härligt solig helg och jag har knappt varit utomhus. Vi tycks aldrig bli klara med renoveringen av sonens rum. Nu har vi i alla fall bara kvar att sätta upp fototapeten. Det får vänta till nästa helg.

Lite har jag hunnit sticka också. Så klart. Härom kvällen blev jag klar med min Halletts Ledge. Sydde i sista knapparna i morse. Jag var lite rädd att den skulle vara för liten, men den är perfekt. Halskanten och knappkanten kunde ha bättre form, men jag får väl blocka om den när jag orkar. Tills vidare får den duga. Garnet är Rowan Felted Tweed Aran, i en färg som heter Soot. Mörkare grå än vad den ser ut på bilden.


Nu stickar jag på en Hawthorne i mjukaste mjuka garnet med fin merino och kashmir. Jag är på sluttampen och maskar nog av i kväll. Kul mönster. 



Sen har har jag påbörjat en enkel rätstickad sjal som ska bli riktigt stor. Jag köpte en härva entrådigt från Ullcentrum i regnbågens alla färger. Jag stickar på raka stickor eftersom alla rundstickor sitter i påbörjade projekt. Det är som vanligt en hel del på gång. 



På onsdag är det dags för spetsstickning med Triinu Andreassen, den första av fyra inspirerande onsdagar denna höst. Det ska bli så kul!

1 sep. 2010

Höstigt

Nu är det ju faktiskt höst och det är lika bra att sluta hoppas på att det ska bli 25 grader igen. Jag sveper in mig i olika sjalar varje dag. Mmmm... ull.

En kofta blev klar i helgen och ligger på blockning. Det är min Halletts Ledge som jag påbörjade på sticklägret. Idag köpte jag två sorters knappar, så jag hoppas att nån av dem passar. Det ska bli så kul att kunna börja använda den.

Kanske är det dags att börja på ett par vantar? Jag funderar på Green Autumn, de är fina.

Annars ser jag fram emot att renoveringsjobbet hemma blir klart, så att jag kan koncentrera mig på garn igen. Det vore kul att prova Karins färger.