22 aug. 2010

Uppåt väggarna

Helgens handarbete bestod i att bredspackla väggarna i sonens rum. Nu är det äntligen klart, men det ska ju slipas också... och målas... I pauserna gick jag i alla fall ut i solen och stickade och har kommit nästan halvvägs med min Coquille


Vilket roligt mönster att sticka!

Jag är mycket nöjd med spacklingsjobbet och nu pustar jag ut i soffan med en G&T medan maken lagar middag. Vi brukar fördela det så för det mesta (ja, alltså inte att jag dricker drinkar medan han jobbar, även om det låter rätt bra. Nej, att jag gör renoveringsjobb medan han ser till att vi får mat i oss).

18 aug. 2010

Och ett till projekt...

Jag började på en Coquille igår, i Noro Kureyon sock. Blev sugen när jag såg hur fin Idas blev. Den är hur kul som helst att sticka!


Färgerna blev ganska dassiga på den här bilden, de är mycket klarare i verkligheten.

11 aug. 2010

Spinnspirerad

Det var några på sticklägret som hade med sig sländor och spann sitt eget garn - väldigt inspirerande! Jag, Maria och Anette har anmält oss till en kurs i spinning på Garnverket. Det är inte förrän i november, så jag beställde ett sånt här nybörjarpaket från Gammeldags eftersom jag vill prova direkt.


Det fanns både topptyngd och bottentyngd, jag tog bottentyngd och hoppas det blir bra. Kul ska det bli i alla fall. 

Annisar

När jag hade gjort min första Annis i svart Kalinka, satte jag bums igång med en till i Malabrigo lace, färgen heter Damask rose. Den rosa sjalen gjorde jag klar på sticklägret och nu är de blockade och klara.



Sitter fint över axlarna!

9 aug. 2010

Vinn lyxlåda hos Gina




Åter från stickhimlen

Mitt första stickläger slog alla förväntningar flera gånger om! Det var såå roligt! Och så många roliga och trevliga stickerskor. Tänk dig själv att bara sitta i solen och sticka och småprata med en massa trevliga likasinnade. En milsvid utsikt över skogar, sjöar och berg och med jämna mellanrum någon som kom ut och ropade att maten var klar. Ungefär så kanske det är i himlen.
Tyvärr hade jag ingen kamera med mig så jag får hänvisa till Ulrika, som ordnade detta fantastiska läger!

Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Fattigskogens vildmarkscamping, där vi bodde och blev mycket väl omhändertagna!

En höjdpunkt var när Karin kom och lärde oss färga med Jeaba kallfärg. Det var superenkelt och resultatet var fantastiskt. Och Karin är verkligen en jättemysig och rolig person!

Ett FO har blivit fotat:


En Apres Surf Hoodie, av garnet som blev över från min Sabbatical.

Luvan blev gigantisk och lätt oformlig, men jag är nöjd ändå. 

3 aug. 2010

Snabb leverans!

Inte kunde jag väl tänka mig att jag skulle hinna få garnet till mitt höstprojekt innan sticklägret, men Cina är snabb! Beställde igår och när jag kom hem från jobbet idag låg det 10 mjuka goa nystan i brevlådan. Fantastiskt! De åker bums ner i packningen!

2 aug. 2010

Regn och rusk idag

Satt och tittade i höstnumret av Twist Collective idag och blev sugen på att sticka en höstkofta. Kanske blev jag extra sugen på tjock, mjuk ull en regnig och ruskig dag som idag. Hur som helst bestämde jag mig för den här. Felted Tweed Aran rekommenderas i mönstret och jag älskar Rowans Felted Tweed, ett supergosigt garn. Sen hittade jag precis det garnet på rea hos Cinas garn. Så det var ju bara och slå till. Soot heter färgen. Helst hade jag velat ha en röd kofta, men jag hittade ingen bra röd nyans. 

Nu ska jag klura ut vilka stickningar som får följa med på stickläger i Dalarna.

1 aug. 2010

Annis med mera

En blåsig, solig och skön helg har förflutit. Jag har städat lite, klippt gräset och, så klart, stickat. Igår gjorde jag klar en Annis i svart lin. Den ligger på blockning i kalla källaren och lär väl inte bli torr i första taget. Under tiden har jag hunnit börja på en ny, denna gång i blekrosa Malabrigo lace. Jag gillar verkligen mönstret, men nupparna var jobbiga, särskilt i lingarnet som inte töjer sig ett dugg.

Jag är klar med min Apres Surf Hoodie också. Den blev fin, men luvan blev gigantisk. Inte så himla snyggt, men det får duga. Jag har inga bilder, för kamerorna är på landet.

På onsdag är det äntligen dags för sticklägret i Dalarna, det ska bli så kul! Härligt att få så mycket tid till att bara umgås, sticka och ta det lugnt. Jag har aldrig varit iväg på nåt sånt här förut, så det blir spännande. Har börjat fundera lite på vilka stickningar jag ska ta med, vilket garn osv.

Kul!