24 maj 2010

Sprakande färger

Jag gick förbi Happy Color, som Hildurs barnbarn tipsade om nyligen. Så härliga färger! Det blev några glada härvor av Erica Laurells Organic Yarn, den tunnare varianten.


Jag vet inte vad jag ska hitta på med det ännu. Nåt färgglatt och fint till sommaren.

Regn, regn, regn....

Allt blev snabbt inplockat och upphängt på tork. Åskan dundrade och det bara vräkte ned, så där så man knappt ser nåt genom regnridåerna. Ganska härligt med årets första åskväder. Årets första myggbett fick jag igår kväll då vi satt ute jättelänge efter att ha fått god middag hos några vänner.
Skön helg.

17 maj 2010

Sabbatical

Nu är den färdigblockad och jag är supernöjd. Lite större hade den kunnat vara, men åh vad jag gillar den! Hade den på jobbet och kände mig fiiin. Ärmarna är fortfarande lite trånga, men jag tror de töjer sig. 





Och jag vet vad jag ska göra med de tre härvorna som är kvar - en Apres Surf Hoodie, även den av Connie Chang Chinchio. Tror jag lägger upp med en gång.... 

16 maj 2010

Korvskinn

Koftan är hopsydd och klar, men inga bilder än, den åkte på blockning igen för ärmarna var så smala - för inte var det väl mina armar som var tjocka? Hm... Som korvskinn satt de i alla fall och sånt gillar jag inte alls. Annars blev den jättefin, hoppas dottern kan fota mig nån dag snart. Det är hon som har tagit den fina bilden på körsbärsblom som jag har i rubriken. Och de här fina pärlhyacinterna

Mål i sikte!

Här är Sabbatical på en sista blockning. Jag gjorde klar den jättelånga halskanten imorse, så nu ska den bara sys ihop.


Äntligen, jag är såå less på detta spetsmönster nu. Och kul med en ny kofta till våren. 260g Lucca Fino har det gått åt. Jag köpte 600 gram, så det blir väl en till tröja i samma färg. Inte mig emot, jag älskar detta garn!

Sommardag



Igår var vi ute i solen hela dagen. Klippte gräset för första gången i år. Abella var med hela tiden och stortrivdes i gröngräset.
Härligt!!
Det sved lite på benen på kvällen, så jag blev kanske lite solbränd också.

11 maj 2010

Inte så tokigt

En riktigt skön dag med sol och fågelkvitter. Hu vad jag frös igår!

Jag har tagit lite paus från min Sabbatical (börjar bli tjatigt nu med samma spetsmönster hela tiden, räkna, räkna, räkna,...), så igår gjorde jag klart en Baktus i Manos silk blend. Gosig och skön kring halsen idag.



Färgerna är inte lika bleka i verkligheten. Jag har en härva - vad ska jag sticka av den? Garnet är så underbart gosigt och skönt, men så vansinnigt spräckligt. Kanske ett par rätstickade muddar... Eller en till minisjal kanske.

Nu ska jag snagga min son, klippmaskinen har laddat klart.

2 maj 2010

Spetsstickning en vårkväll

Jag stickar vidare på min Sabbatical. Har precis börjat på ena ärmen. Jag längtar jättemycket tills den är klar och jag kan ha den på mig!



Sitter och tittar ut över trädgården där de flesta buskar och träd börjar grönska nu. Vitsippor och pärlhyacinter i gräset. Och massor av fågelsång. Så härligt med vår!

Nu är det dags att deklarera.