19 sep. 2009

Jag som mätte och provade...

Ingenue är klar och passformen är inte alls vad jag tänkt mig. Den är ju figurstickad och ser inte alls bra ut med de extra centimeter i vidden som blev trots att jag provat under stickandets gång. Den är för stor, helt enkelt. Annars är den jättefin och mjuk och go. Suck. Bara att repa upp.

Det känns så trist att sticka samma mönster igen, så jag kanske gör en kofta i stället.

Annars har jag inget att klaga på. Ser fram mot ännu en solig septemberhelg!

13 sep. 2009

September

Jag älskar den här tiden på året, allt är så vackert och det är fortfarande varmt. Sen är det lite melankoliskt och det har jag inget emot. Sommaren är definitivt över, mornarna kyligare och kyligare.

MIn höstfärgade tröja i baby lama är klar och ligger uppnålad. Jag hoppas den torkar till imorgon, så att jag kan premiäranvända den. Nu stickar jag på ett par halvvantar från sommarnumret av Knitty, Verdigris. Jag stickar dem i naturvit Drops alpacka. Tänkte göra en Ishbel beret i samma garn sen och bli lite höstfin.

Jag stickar också lite på en sjal i tunt ljungfärgat garn från Ullcentrum. Det blir en rätstickad avlång sjal med spetsmönstret från Annas axelvärmare längs ena kanten. Jag var lite osäker på hur randningen skulle bli, men hittills ser det väldigt fint ut. Kanske syr jag ihop den till en poncho, kanske vrider jag den till ett möbiusband. Jag har bara 600 m så vi får väl se hur lång den blir.

Nu börjar det visst regna. Får väl ta fram en stickning :-)

6 sep. 2009

Snart en ny tröja

Det går fort när man stickar på stickor 4,5! Jag är snart klar med Ingenue som jag stickar i ett av garnerna jag köpte i Estland. Det är supermjuk och go babyalpacka och jag längtar verkligen efter att få börja använda den.



Jag har rätt mycket garn och kommer nog att göra den lite längre än mönstret säger. Verkar också som jag får sticka om slutet på ärmen, den avmaskade kanten vill vända sig ut och det ser inte snyggt ut alls. Men det kanske ser bättre ut efter blockning.

När jag var i Haapsalu köpte jag också den här jättefina boken om Haapsalu sjalar.



Den är verkligen jättefin och väldigt inspirerande! Jag hade redan en äldre bok med massor av estländska mönsterdiagam, men den här ville jag ha ändå för att den var så fin! Jag köpte en estländsk-engelsk ordbok också, för att hjälpligt kunna läsa den. Det enda som finns på engelska är hur man tolkar de olika symbolerna i diagrammen.

Jag har börjat på en hel del olika sjalar också, oftast för att jag ville göra nåt med nåt särskilt garn. Kanske blir de klara, kanske inte. Det är alltid lika kul att se hur ett fint garn blir när man börjar sticka. Ibland blir jag besviken på flerfärgade garner som ser underbara ut i härvan, men bara spräckliga och konstiga när man har stickat en bit. Men man lär sig väl så småningom vilka garner som passar till vad!