27 juli 2009

Stickiga sockor och finfin spetstunika

De här sockorna låg läänge i stickkorgen, men nu är de klara. Passformen är lite sisådär och de är lite stickiga också, men färgen är så vacker så jag gillar dem ändå (fasligt vad urblekt färgen ser ut på bilden). De får till och med följa med på resa till Värmland och Norge. Vi åker imorgon och har inga bestämda planer, vet bara att vi vill nånstans där det är fint att vandra. Tänkte börja med Glaskogen och sen får vi se.

Garnet är Noro Kureyon Sock som jag köpte på Syfestivalen.



Sen har jag stickat en del på min Wakame Lace Tunic (som just nu ser ut som en kjol). Jag närmar mig ärmhålen och då ska man lägga upp till ärmar i var sida. Det blir då en riktig bamsestickning som inte får följa med i packningen. Vad ska jag ta med?? Kan ju inte åka bort utan stickning!!

Hittills har den varit väldigt lättstickad och garnet, Garnstudios Lin, är superskönt att sticka med. Jag vet inte riktigt om jag kommer att trivas i en spetstunika, men jag gillar verkligen mönstret och tror den blir finfin!

18 juli 2009

Hej sommarn!

Idag börjar min semester och jag packar för att åka till landet. Vilka böcker och, svårare, vilka stickningar ska med i min packning? Så klart tar jag med min Buttercup som nästan är klar



Jag har inte så mycket garn kvar och har börjat med spetskanten nedtill. Hur lång den blir avgörs av hur långt garnet räcker. En bra bit till, tror jag, eftersom nystanet är ca fem cm i diameter. Svårt att uppskatta sånt där... Hur som helst ser jag fram emot att fästa trådarna och ta den på mig!



Sen blir det väl lite stickat på min Wakame Lace också plus ett nytt projekt, en kofta i vit Muskat. Alltid kul att börja på nåt nytt, så det gör jag hela tiden. Men jag stickade faktiskt klart ett par sockor härom kvällen. De är inte fotograferade, men är helt vanliga basic sockar i Noro sockgarn som jag köpte på Syfestivalen i Kista i höstas. Fina, men lite stickiga blev de.

13 juli 2009

Långsamt framåt

Det blev inte mycket stickat i helgen, men ett par centimeter längre har den väl blivit, min Buttercup. Vi har haft besök av min syster med familj och det har varit en härlig helg.

Men nu vill jag bli klar med min Buttercup! Jag tänker använda varje ledig stund den här veckan till att spurtsticka klart den, vill ju ha den på mig ju!
Anmälde mig till Buttercup KAL idag. Jag tycker de som blivit färdiga hittills är jättefina. Kul också att se alla garnval och olika modifikationer av mönstret.

6 juli 2009

Nytt projekt igen

Hittade ett bra mönster till mitt reafyndade Drops Lin, Wakame Lace Tunic från Interweave Knits sommarnummer förra året.



Jag har gjort en liten provlapp och stickfastheten verkar bli bra med stickor 4.



Nu lägger jag upp! Buttercupen får vila lite, det blir segt med bara slätstickning. Halva bodyn kvar ungefär.