28 jan. 2009

Fin väst

Fortfarande inga bilder på FO:n här, hittar inte laddaren till kameran.

Men jag hittade ett fint mönster till en väst på Knitty. Inget nytt, det är ett mönster från förra våren, men en himla fin väst tycker jag. Jag stickar den i Rowan Felted Tweed och gör en variant med flätor istället, efter inspiration från Ravelry. Vilket härligt garn det är, Felted Tweed, mums!

Jag har verkligen ganska många stickningar på gång nu, men inte för många. Kan det förresten bli för många? Det ju bra att ha några olika att välja på när man får lust att sticka. Den som legat och vilat längst nu är nog min Laminaria nr2 i fin vit merinoull. Ingen brådska med den, det känns som en sommarsjal och sommaren känns rätt avlägsen. Ännu.

16 jan. 2009

Tror jag behöver börja på nåt nytt...

Jag har suttit och tittat runt på en massa bloggar ikväll och blivit rätt så sugen på att påbörja nåt i Pomatomus-mönstret. Helst ett par benvärmare, jag blev så förtjust i bilden på Stickfrossas benvärmare som hennes mamma hade lagt rabarber på. (Och vilka fina skor hon har på bilden förresten).

Så kanske blir det ännu ett nytt projekt. Startitis? - vem? - jag?

Hej bloggen

Nu är det smällkallt och jag har verkligen haft glädje av mina fina Fiddlehead mittens. Så mjuka och goa. Sen har jag nyss blivit klar med en Rose red, i härligt lila Rowan Scottish Tweed DK. Den blev jättefin och värmer gott även den. Det är lite svårt det där med mössor, oftast ser man inte riktigt klok ut tycker jag. Men Rose red är bra, mest för att den inte sitter så tight på skallen utan är lite pösig. Jag har redan börjat på en ny, till min dotter, det är verkligen ett jättefint mönster. Hon vill ha en marinblå och jag hittade ett jättefint garn från Debbie Bliss med silke och merino på Nystas rea.

Jag har inga bilder ännu, men det finns många färdigheter så här efter jullovet. En orange/roströd Shetland Triangle shawl i Kampes entrådiga blev klar under julen. Ett jättefint garn och mönstret var verkligen superenkelt. Jag tror det mönstret kunde bli fint i lite grövre garn också.

Jag var jätteförkyld och tillbringade dagarna innan jul i sängen när jag hade tänkt rulla köttbullar och allt sånt. Men det blev en jättebra jul ändå. Så klart. Och mycket stickat blev det.

Sen har jag så klart en massa påbörjade saker som fyller korgar och lådor - en till Laminaria är påbörjad och en Central Park Hoodie och ett par sockar till min man och en Kim Hargreaves-kofta som heter Tender . Får väl se vad som blir klart härnäst.