18 sep. 2008

Klara, färdiga - plåta

Idag har jag fotograferat mina FOs. Det är inte så lätt att få till bilder där färgerna blir bra. Antingen blir de helt urblekta i ljuset av blixten, eller också blir bilden helt suddig när jag stänger av blixten och får längre slutartid.
Till slut fastnade de i alla fall på bild, februaritröjan och lite muddar.
Först en bild på min rara katt, som tycker vatten smakar bäst när han lyckas komma åt våra vattenglas. Hans huvud blir så roligt strutformat när han pressar ner det i glaset.



Februaritröjan blev så här - jag gjorde den ganska mycket längre än i mönstret.



Jag skulle gärna ha den varje dag. Den är jätteskön och gosig och passar till allt. Jag gillar det här med raglan i axelpartiet, det blir så fin passform. Det blir nog fler såna framöver. Det är ju ett mönster som är lätt att göra om. En annan stor fördel är ju så klart att man slipper sitta och sy ihop delarna när man är klar!

Här är lite muddar som jag gjort till mig och min dotter nu när det börjar bli kallt.



Ett par Dödergöksmuddar till dottern. De är gjorda i Drops Silke-alpacka, som i mönstret. Jag gjorde också de här till mig själv, samma mönster men annat garn



De är stickade i Noro Silk Garden. Den andra mudden har helt andra färger, som det blir med Noro. Fantastiska färgskiftningar i det garnet! Lite stickigt dock.

Blommor

Stickar och stickar på min Laminaria. Man får verkligen hålla tungan rätt i munnen och läsa diagrammen ordentligt. Svårt är det inte, men man måste vara noggrann. Det är jättekul att sticka det här mönstret för att det är så olikt andra spetsmönster jag har sett. Först stjärnorna

och sen kommer blommönstret som jag inte har stickat så långt på ännu, men det börjar synas hur det ska bli.

Jag alternerar med virkning, en långhalsduk i Noro Silk Garden. Vilket garn!

Mönstret är Fan Bookmark

10 sep. 2008

Stickteknik

Igår skulle jag börja på en sjal vi fick mönster till på min stickkurs, men jag hade glömt hur man gjorde den fiffiga cirkeluppläggningen som Triinu visade oss. Jag letade lite på Internet och hittade en sida med sticktekniker som verkar intressant. Jag har inte hunnit titta så mycket ännu, men det verkar finnas massor av bra tips. Trevligt med folk som delar med sig av sina kunskaper så där!
Nu känns det som det är dags att sticka lite fina vantar, det var riktigt kallt imorse när jag kurade i duggregnet på väg till tåget. Kanske ska man ge sig på de där fina med flätor som finns på omslaget till Vogue Knitting. Får se.
Jag har förresten på mig min nya svarta februaritröja idag, den är jättevarm och skön. Oj vad lång den blev! Bild kommer.

8 sep. 2008

Inspiration

Trodde knappt att det var möjligt, men nu har jag ännu mer lust att sticka än förut. Fast jag har inte mer tid. Bara fler ideer. Det finns så mycket härligt garn och så många fina mönster. Efter kursen i torsdags, som verkar jättebra, kom jag igång med Laminaria. Det första stjärnmönstret blir jättevackert. Om man som jag stickar i ljusgrönt ser det ut som Björnmossa. Det är ett lätt mönster också, får väl se hur det går med blommorna som kommer sen. Foto kommer.
Annars har jag sysslat med en del småprojekt som muddar på sistone. Det är så kul att impulsbörja på något och snabbt få det klart.
Februarikoftan torkar i källaren, jag ska bara sy i knappar så kan jag ha den på mig sen. Kul!

4 sep. 2008

Äntligen Laminaria

Ända sen i våras har jag velat börja på en Laminaria, men det har inte blivit av. Men ikväll ska jag på kurs i spetsstickning med Triinu Andreassen, så äntligen tänkte jag få tummen ur. Jag har packat addi-sticka 3,5 och fint ljusgrönt, handfärgat sjalgarn från Marias. Jag har tittat lite på andra Estländska spetsmönster också och tycker att de är väldigt vackra och ganska annorlunda, det ska bli så kul att lära sig mer om det!
Annars är hösten så vacker och krispig idag. Knallblå himmel.