30 aug. 2008

Solig lördag i källaren

Idag är det en jättefin höstdag och jag skulle lätt kunna tänka mig att sitta ute i trädgården och sticka på något av mina projekt

Ett nytt försök med february lady sweater (Ravelrylänk) där jag hoppas få bättre passform kring ärmhålet genom att ha färre maskor till ärmarna. Den är svart och inte grå som på bilden. Jag skippade ökningarna ovanför armarna på oket. Mitt förra försök blev bra, men jag funderar på att göra om ärmarna som blev alldeles för vida. Kanske lite för långa också.

Sen börjar det ju bli kallt nu och mannen min har ingen bra halsduk, så jag har börjat på den här:

som jag såg på Mamatherapy's blog. Den kommer att bli superfin! Garnet är pure wool från Manos del Uruguay och mönstret är jätteroligt. Den känns tjock och tät, nästan som vävd.
Men jag blir tvungen att städa i ett förråd i källaren istället, för snart är det renoveringsdags och halva bohaget ska tillfälligt ner i källaren för en tid. Så där måste göras plats. Våra förråd är alltid fulla. Konstigt...

Mjuka sockor till hösten

När vi var i fjällen blev jag sugen på att sticka ett par fina sockor till mina kängor. Jag har inte stickat sockor förut, men har sett många, många fina på olika bloggar. Jag började med ett basic mönster från Svarta fåret som jag fick när jag köpte garn på Hemflit Umeå. Jag köpte Regia silk och Opal. Sköna, korta strumptickor i bambu, 2,5, köpte jag också. Sen var det sockstickning utan avbrott de följande dagarna. Jättekul!

Den ena sockan är klar och den andra på gång. Det här är Opal, Regia silk sockorna är nånstans i min dotters kaotiska rum och de dyker förhoppningsvis upp när hon städar nästa gång. Fina och jättemjuka blev de i alla fall.

23 aug. 2008

Men oj...

...va länge sen jag skrev nåt nu. Stickat har jag gjort i alla fall. Två par sockor, ett par i Regia Silk och ett annat par i Opal. Mina första sockor. Kul med små saker som blir fort klara!

Här var jag för ett par veckor sedan, det var såå härligt. Stort och tyst. Det är Syterskalet i Vindelfjällen. Förra veckan var vi i Stockholms skärgård, vädret var så där men det blev lite kajakpaddling de dagar solen sken.
Sen har jag gjort klar dotterns februarikofta också, det fattas bara knappar. Jag har redan börjat på en till, i svart alpacka och kabeltvinnad bomull till mig själv. Bägge februarikoftorna är gjorda i garn från mindre lyckade alster. Jag har verkligen tusen ideer nu på saker som jag vill börja på, så jag hoppas att jag får mycket tid över i höst (he he det vet jag ju att jag inte får...)
Annars tycker jag att hösten klampade in alltför tidigt. Det känns som September och det är INTE alls lätt att plötsligt försöka gå upp före sju igen. Men i måndags började jobbet och skolan mm igen och det är bara att bita ihop.
Imorrn ska jag ta lite bilder på saker och lägga in här och på Ravelry.